Oude Watering 198 Rotterdam IJsselmonde        010 – 479 08 98        info@schouwenburgoptiek.nl

13

Schermkijken slecht voor kinderogen

Hoogleraar Caroline Klaver van het Erasmus Mc waarschuwde er al in 2017 voor in Trouw: kinderen worden steeds sneller bijziend vanwege de vele schermpjes waar ze naar staren. Daarnaast komen ze steeds minder buiten.

In 2017 was al de helft van alle twintigers bijziend en dat aantal stijgt nog steeds elke dag. Door het veelvuldig kijken naar voorwerpen die zich dichtbij bevinden, zoals een smartphone of een tablet, krijgen bijzienden ovale, langgerekte ogen. Op die manier moet de ooglens zich inspannen om het licht scherp op het netvlies te krijgen. In de verte staren, naar de horizon, gaat dit tegen omdat de lens zich dan kan ontspannen. Omdat kinderen echter steeds minder vaak buiten komen, gebeurt dit in de verte kijken veel te weinig. Dit is slecht voor de kinderogen. Het advies van oogartsen is dan ook om kinderen minstens twee uur per dag buiten te laten spelen.

Onze openingstijden

Dinsdag: 09.30 – 17.30
Woensdag: 09.30 – 17.30
Donderdag: 09.30 – 17.30
Vrijdag: 09.30 – 17.30
Zaterdag: 09.30 – 17.00
Zondag en maandag gesloten

Blijf op de hoogte

Onze aanbiedingen als eerste in uw e-mail ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Schouwenburg Optiek.