Oogzorg sinds 1984

Schouwenburg
optiek

Het oog wil ook wat.

Oude Watering 198 Rotterdam IJsselmonde        010 – 479 08 98        info@schouwenburgoptiek.nl

Onze brillen

Goed kunnen zien is onze voornaamste zorg, maar er goed uitzien vinden we minstens zo belangrijk. We helpen u graag om overal een onvergetelijke eerste indruk achter te laten. Onze selectie monturen wordt met zorg samengesteld en loopt uiteen van klassieke tot excentrieke monturen, van kleurrijk tot bijna onzichtbaar. Al onze klanten zijn uniek, daarom omvat ons assortiment brillen talloze montuuropties voor ieder gezinslid en voor iedere portemonnee.

Onze brillencollectie

Onze inkopers houden altijd de laatste vorm- en kleurentrends in de gaten en vernieuwen wekelijks de collectie monturen, zonnebrillen en beeldschermbrillen. Daarbij vinden we het altijd leuk als u met ons in de winkel over uw montuurwensen praat. Dat helpt ons om beter in te spelen op uw specifieke wensen. Waar u ook naar op zoek bent, Schouwenburg Optiek heeft altijd een selectie monturen in huis die uw eigenschappen en persoonlijkheid accentueren. Wij bieden brillen aan in alle pasvormen en kunnen monturen volledig naar wens aanpassen.

Heeft u al een bril van Schouwenburg Optiek en voldoet deze niet helemaal aan uw wensen? Heeft u behoefte aan sterkere glazen, is uw bril verouderd of is er onverhoopt iets kapotgegaan? Ook dan verwelkomen we u graag in onze winkel om te kijken hoe we u het beste kunnen helpen.

Zonnebrillen

De zonnebril is eigenlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze zijn er dan ook in talloze kleuren, vormen en maten. Een écht fijne zonnebril is zoals een favoriet paar schoenen: die gaat jaren mee en wordt bij elke activiteit als vanzelfsprekend uit de kast getrokken. Even een terrasje pakken, ’s zomers langs de voetballijn staan, een dagje op het water: onze ogen ontspannen veel beter met goede zonbescherming en wijzelf dus ook.

UV-straling
Onze ogen zijn uit zichzelf niet bestand tegen UV-straling in zon- en daglicht. Vooral kinderogen zijn extra kwetsbaar voor straling. De glazen in een zonnebril zijn zo gemaakt dat ze straling blokkeren. Oogbescherming met scherp zicht combineren? Kies dan voor een zonnebril op sterkte.

Onze merken

Deze merken hebben wij in ons assortiment

Kinderbrillen

Voor jonge kinderen kan het best wel spannend zijn om hun ogen te laten onderzoeken. Uw zoon of dochter komt in een vreemde omgeving terecht, ontmoet nieuwe mensen en dan wordt er ook nog in zijn of haar ogen getuurd.

Onze oogexperts doen er alles aan om onze jongste bezoekers op hun gemak te stellen. Zo hebben we een comfortabele kinderhoek ingericht om in te spelen, zorgen we voor iets lekkers en nemen we als opticiens net zoveel tijd als nodig is. Pas als uw kind zich ontspannen voelt, gaan we samen kijken welke bril het beste bij uw zoon of dochter past.

Wordt het een kleurrijk, excentriek of juist een bescheiden montuur? Ons assortiment omvat een heleboel opties voor jongens, voor meiden, maar ook modellen die net zo goed bij iedereen staan. We gaan ze, als jullie dat willen, allemaal uitproberen en zijn pas tevreden als jullie dat ook zijn.

Vergoedingen

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kunt u veelal een deel van de kosten voor brillen declareren bij uw zorgverzekeraar. In de winkel kan uw vergoeding direct aan de kassa worden verrekend.

Heeft u geen aanvullende brillenverzekering gekozen, dan kiest u ervoor om uw bril of contactlenzen zelf te vergoeden. 

Let bij het afsluiten van een zorgverzekering altijd even op de geldende voorwaarden. Soms heeft u als verzekerde namelijk alleen recht op een vergoeding bij een bepaalde dioptrie.

Vraag de exacte dekking altijd na bij uw zorgverzekeraar of kom even langs in onze winkel. Wij kijken dan graag voor u na of u recht hebt op een vergoeding voor brillen en contactlenzen.

Onze openingstijden

Dinsdag: 09.30 – 17.30
Woensdag: 09.30 – 17.30
Donderdag: 09.30 – 17.30
Vrijdag: 09.30 – 17.30
Zaterdag: 09.30 – 17.00
Zondag en maandag gesloten

Blijf op de hoogte

Onze aanbiedingen als eerste in uw e-mail ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Schouwenburg Optiek.