Oogzorg sinds 1984

Brillenglazen

Het oog wil ook wat.

Oude Watering 198 Rotterdam IJsselmonde        010 – 479 08 98        info@schouwenburgoptiek.nl

Brillenglazen

Het montuur maakt bepaalt de uitstraling, maar de glazen bepalen het kijkcomfort. Schouwenburg Optiek biedt verschillende glasopties, van diverse top fabrikanten zoals van HOYA, onze hofleverancier. Elk ogenpaar, iedere kijkbehoefte of werkomstandigheid vraagt een specifieke kijkoplossing. Welke glazen u op welk moment het beste zicht bieden, dat kunnen we in de winkel met u bespreken.
We maken u graag alvast een beetje wegwijs in onderstaande mogelijkheden.

Multifocaal

Multifocale of progressieve glazen laten u op alle afstanden scherp zien zonder dat u daarvoor een andere bril op hoeft te zetten. De glazen worden zo geslepen dat de sterkte van boven naar beneden verandert. Kijkt u recht vooruit, dan kunt u scherp zien in de verte. Iets lager in het glas zit een zone die geschikt is voor het beeldscherm. Wilt u dichterbij scherp zien zoals bij het lezen van een boek,  dan is het voldoende om uw blik door een lager gedeelte te richten. Deze overgang is onzichtbaar en naadloos in het glas ingeslepen. In vrijwel alle sterktes worden ze gemaakt.

Monofocaal

Een ander woord voor monofocaal is enkelvoudig.
Deze glazen worden gebruikt voor een vertebril, leesbril of voor een bril voor een tussenafstand. 

Beeldscherm

Glazen voor een  beeldschermbril of bureaubril helpen uw ogen moeiteloos te wisselen tussen dichtbij en tussenafstand. Feitelijk zijn dit multifocale glazen, echter zonder vertedeel. In veel variaties verkrijgbaar en uitermate geschikt voor toepassing op kantoor (beeldscherm), voor muzikanten, kunstenaars enz..  .

Lezen

Voor lezen op een korte afstand, denk aan een boek of tablet, worden vaak enkelvoudige glazen gebruikt. Echter brengt dat vaak niet het gewenste comfort vanwege de verschillende lees en kijk afstanden in het dagelijkse deels digitale leven.
Elke lees of werkafstand vraagt namelijk om een andere  sterkte van het brillenglas. In onze meetruimte wordt door de optometrist haarfijn uitgelegd wat voor u de beste oplossing is.

Coatings en materialen

Als extra optie kunnen wij verschillende coatings op uw brillenglazen aanbrengen. Zo kunt u kiezen voor een ontspiegel laag, een water en vuilafstotende laag of een krasbestendige laag. Deze verschillende coatings kunnen op bijna alle brillenglazen worden aangebracht.
Onze verkoopadviseurs kunnen u daar alles over vertellen.

Ontspiegeling 
Met deze coating wordt reflectie op het glasoppervlak aan zowel binnen als buitenzijde van het glas sterk gereduceerd. Het kijkcomfort neemt daardoor flink toe. 
Ontspiegeling is mogelijk in verschillende gradaties en voor diverse toepassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld coatings ontwikkeld met een filter voor bijvoorbeeld beeldscherm gebruikers (Blue Controle) of chauffeurs (EnRoute). .

Water, vuilafstotende en/of krasbestendige coating
Met deze extra glasbehandeling wordt de oppervlakte eigenschap van het glasmateriaal flink verbeterd. Ook deze coating verbeterd het comfort van de bril Daarnaast komt het de levensduur van de brillenglazen ten goede. 

Meekleurende laag
Op het glas kan ook een soort folie worden aangebracht die eigenschap heeft om te reageren op zonlicht, een meekleurende laag dus.. In huis zijn de glazen dan kristal helder evenals in het donker. Buiten bij daglicht past de kleur zich aan.de lichtsterkte aan.

Materialen
Brillenglazen kunnen gemaakt worden van glas of van kunststof. Meestal (95%) worden kunststof glazen geadviseerd vanwege de vele voordelen en toepassingsmogelijkheden ten opzichte van glas..
Zowel in glas als kunststof zijn er zijn er verschillende sub-soorten leverbaar die uiteindelijk bepalen hoe dun de brillenglazen geslepen kunnen worden. Dit hang dan weer af van de brilsterkte en de montuurkeuze..  

Onze openingstijden

Dinsdag: 09.30 – 17.30
Woensdag: 09.30 – 17.30
Donderdag: 09.30 – 17.30
Vrijdag: 09.30 – 17.30
Zaterdag: 09.30 – 17.00
Zondag en maandag gesloten

Blijf op de hoogte

Onze aanbiedingen als eerste in uw e-mail ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Schouwenburg Optiek.