Oude Watering 198 Rotterdam IJsselmonde        010 – 479 08 98        info@schouwenburgoptiek.nl

erik-mclean-oPWGhqBPNI0-unsplash

Zonnig? Bescherm uw ogen

We weten allemaal dat uv-straling de ogen kan beschadigen. Het is dus belangrijk om een zonnebril met goede zonneglazen te kiezen. Hoe weet u echter of een goed exemplaar te pakken heeft? Afgelopen jaar gaven ruim 32.000 mensen via een vragenlijst van het Radar Testpanel aan wat hun gewoonten en overwegingen zijn bij de aanschaf van een zonnebril.

Van uv-straling kan uw huid verbranden. Maar of deze straling ook schadelijk is voor de ogen? ‘Ja’, denkt 72%, tegen 6% van niet. En 22% geeft aan dat men het niet weet. Uiteindelijk is het antwoord dat uv-straling inderdaad schadelijk voor de ogen en zelfs permanente schade kan veroorzaken. Dit gebeurt, net als bij huidkanker, door een opeenstapeling van schade over een langere termijn. Dit geeft aan hoe belangrijk het is om een zonnebril te dragen. De helft van de respondenten in het Radar-onderzoek doet dat op zonnige dagen altijd, of in ieder geval meestal, terwijl 11% alleen een zonnebril draagt als men langere tijd de zon ingaat. Wist u trouwens dat een ‘gewone’ bril ook al voldoende bescherming kan bieden tegen uv-straling? Dat is echter lang niet altijd het geval; dit verschilt per bril.

Merkzonnebril?

Veel mensen (68%) in de Radar-enquête kopen hun zonnebril bij een opticien om er zeker van te zijn dat deze voldoende bescherming biedt. Van een goed brillenmerk of opticien mag u dan ook verwachten dat de bril voldoende uv-bescherming biedt. Om dat te controleren, kunt u op het label kijken, of naar het CE-keurmerk dat aan de binnenkant van het brillenbootje staat, weergegeven door de letters CE.

Meer lezen over het onderzoek van Radar? Klik hier.

Onze openingstijden

Dinsdag: 09.30 – 17.30
Woensdag: 09.30 – 17.30
Donderdag: 09.30 – 17.30
Vrijdag: 09.30 – 17.30
Zaterdag: 09.30 – 17.00
Zondag en maandag gesloten

Blijf op de hoogte

Onze aanbiedingen als eerste in uw e-mail ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Schouwenburg Optiek.