Oogzorg sinds 1984

Contactlenzen

Het oog wil ook wat.

Oude Watering 198 Rotterdam IJsselmonde        010 – 479 08 98        info@schouwenburgoptiek.nl

Contactlenzen

De keuze voor bepaalde contactlenzen hangt vaak nauw samen met uw levensstijl. Bent u een actieve sporter? Zit u veel achter de computer? Gaat het om uw kind dat graag lenzen wil? Iedereen is anders. Daarom nemen wij ruim de tijd om exact die lenzen te kiezen die bij uw levensstijl passen.

Daglenzen
De naam zegt het al: van deze lenzen draagt u iedere dag een nieuw paar. Daglenzen zijn zachte lenzen en daarom ideaal voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag afwisselt met een bril. 

Maandlenzen
De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen. Ook deze lenzen zijn zacht en verkrijgbaar in verschillende typen: multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen. Dit soort lenzen zijn minder gevoelig voor stof en wind dan harde lenzen.

Harde lenzen
Deze lenzen worden speciaal voor u op maat gemaakt en bieden daardoor extra scherp zicht. Een harde lens is bovendien beter in staat om complexe oogafwijkingen te corrigeren dan zachte lenzen. Ze minder poreus dan zachte lenzen en dat maakt ze eenvoudiger te reinigen. Ze gaan langer mee en drijven – in tegenstelling tot zachte lenzen – op traanvocht. Daardoor liggen ze niet direct tegen het oog aan.

Ogen kunnen rond of juist wat ovaal zijn. Zo’n cilinderafwijking tussen het linker- en rechteroog wordt ook wel astigmatisme genoemd. Met vormvaste of zachte torische (ook wel cilindrische) lenzen kunnen we dit soort cilinderafwijkingen goed corrigeren. 

Torische vormvaste lenzen verschillen van hun zachte tegenhanger. Zachte torische lenzen hebben een verdikking om de lens stabiel op het oog te plaatsen. Verdraait de zachte lens, dan wordt de scherpte minder. Torische vormvaste lenzen daarentegen hebben twee verschillende krommingen. Hierdoor stabiliseren ze direct op het oog en zijn ze minder afhankelijk van verdraaiing van de lens. Met torische vormvaste lenzen blijft u dus altijd scherp zien.

Uit de oogmeting van onze contactlensspecialist zal blijken of uw ogen torische lenzen nodig hebben.

U gebruikt lenzenvloeistof om uw lenzen schoon te houden en de lenzen op een hygiënische manier te bewaren. Voor harde lenzen gebruikt u andere vloeistof dan voor zachte lenzen. Er zijn alles-in-één vloeistoffen en meerfasen vloeistoffen. Belangrijk is dat ze allemaal bacteriedodende stoffen bevatten om ooginfecties te voorkomen. Overleg altijd even met uw contactlensspecialist welke vloeistof het geschiktst is voor uw contactlenzen.

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kunt u veelal een deel van de kosten voor brillen declareren bij uw zorgverzekeraar. 

Heeft u geen aanvullende brillenverzekering gekozen, dan kiest u ervoor om uw bril of contactlenzen zelf te vergoeden. 

Let bij het afsluiten van een zorgverzekering altijd even op de geldende voorwaarden. Soms heeft u als verzekerde namelijk alleen recht op een vergoeding bij een bepaalde dioptrie.

Vraag de exacte dekking altijd na bij uw zorgverzekeraar of kom even langs in onze winkel. Wij kijken dan graag voor u na of u recht hebt op een vergoeding voor brillen en contactlenzen.

Onze openingstijden

Dinsdag: 09.30 – 17.30
Woensdag: 09.30 – 17.30
Donderdag: 09.30 – 17.30
Vrijdag: 09.30 – 17.30
Zaterdag: 09.30 – 17.00
Zondag en maandag gesloten

Blijf op de hoogte

Onze aanbiedingen als eerste in uw e-mail ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Schouwenburg Optiek.